Portal AFCPortal AFCPortal AFC
+385 1 337 6070
portalafc@portalafc.hr
Bee.Activities
Portal AFCPortal AFCPortal AFC

Uštede u poslovanju: Kako pametnim računovodstvenim odlukama zadržati novac u tvrtki?

uštede u poslovanju savjeti računovodstvo portalafc

Kako uz pomoć računovodstvenog servisa ostvariti uštede u poslovanju? Koliko novca možete uštedjeti primjenom novih zakonskih okvira? Koji su važni koraci zahvaljujući kojima ćete ostvariti uštede u poslovanju?

Nedavna kriza pokazala je koliko su mnogi poduzetnici ovisni o stalnim prihodima i koliko im je neprekidan protok novca važan za “preživljavanje” tekućeg mjeseca. Gotovo da nema poduzetnika koji ne želi ostvariti određene uštede u poslovanju jer na taj način dobiva više novca za daljnji razvoj tvrtke.

Kvalitetan računovodstveni servis osigurat će vam pravovremene i temeljite podatke zahvaljujućima kojima možete ostvariti razne uštede u poslovanju. Trebate li pomoć oko planiranja poslovanja i ostvarivanja ušteda na financijskom planu tvrtke – svakako nam se javite. U nastavku ćemo nabrojati nekoliko mogućih prilagodbi na kojima je moguće ostvariti poprilične uštede u poslovanju:

Iskorištavanje pogodnosti novih zakonskih okvira

Iako će se mnogi složiti kako je domaći zakonodavni okvir previše složen i zamršen, to poduzetnicima ujedno omogućuje da iskoriste potencijal koji se krije u toj složenosti. Naime, kvalitetan računovodstveni servis iz mjeseca u mjesec će pratiti nove zakonske odredbe te tvrtku obavještavati o mogućnostima ušteda u poslovanju.

Nove zakonske prilagodbe uglavnom idu u smjeru smanjena troškova poduzetnika pa je takvo što mudro iskoristiti. Neki računovodstveni servisi u savjetovanju oko iskorištavanja potencijala zakonodavnog okvira su poprilično statični, dok neki klijentima donose pravovremene informacije i uštede. Novi zakonski okvir donosi mnoge mogućnosti prilagodbe kako biste ostvarili uštede u poslovanju – pa savjetujemo da iskoristite to.

Potencijalne uštede kod isplate plaća

Mnoge zakonske odredbe vezuju se upravo uz isplatu plaća, a mudrim iskorištavanjem zakonskih mogućnosti mogu se ostvariti poprilične uštede. Primjerice, poduzetnici mogu kroz razne neoporezive dijelove plaće nagraditi svoje zaposlenike za izvrstan rad, dok s druge strane osiguravaju veće zadržavanje novca u samoj tvrtki – mudrim obračunom plaća.

Kvalitetne tvrtke iz godine u godinu povećavaju broj svojih zaposlenika, čime plaće zaposlenika postaju jedan od najvećih poslovnih izdataka neke tvrtke. Samim time, gdje postoji najveći izdatak – postoji i mogućnost najvećih ušteda. Proaktivan računovodstveni servis savjetovat će vas kako nagraditi svoje zaposlenika, a istovremeno ostvariti uštede na isplati plaća – zahvaljujući iskorištavanju potencijala trenutnih zakonskih odredbi.

Kvalitetnije planiranje poslovanja

Istraživanja pokazuju kako su tvrtke s ambicioznim i detaljno razrađenim poslovnim planovima uspješnije u poslovanju, od tvrtki bez planova. Stoga, poslovno planiranje mora predstavljati jedan od temelja vašeg biznisa – želite li ostvariti poslovni uspjeh u budućnosti. Kako biste mogli kvalitetno i pravovremeno donositi važne odluke za rast poslovanja – nužni su vam točni i temeljiti podaci o financijskom poslovanju tvrtke.

Kvalitetan računovodstveni servis svojim će klijentima poduzetnicima osigurati pravovremene, točne i iskoristive informacije – koje će omogućiti optimizaciju poslovanja. Boljim planiranjem financijskog poslovanja poduzetnik može osigurati mirnu budućnost i povećati prihode poslovanja. Kroz razne uštede koje su dio novog poslovnog plana osigurava se novac za daljnji razvoj tvrtke, dok se ujedno povećavaju plaće vrijednim zaposlenicima.

Optimizacija poslovanja

Planovi poslovanja su jedno, a ono što se u stvarnosti događa – uglavnom je nešto sasvim drugo. Činjenica je da nećete moći u potpunosti ispoštovati svoje ambiciozne planove, no ako ste vrlo blizu poslovnim ciljevima – na dobrom ste putu. Važno je da rezultati prate vaše poslovne ciljeve, a vi trebate pratiti i mjeriti rezultate koje ostvarujete.

Zahvaljujući izmjerenim rezultatima i precizno definiranim ciljevima poslovanja – možete ostvariti optimizaciju poslovanja. Od poboljšanja poslovnih procesa, preko optimizacije prodaje i marketinga pa sve do optimiziranja financijskog poslovanja. Sve to moguće je ostvariti zahvaljujući pravovremenim i temeljitim podacima koje vam knjigovodstveni servis treba osigurati.

Vrijeme je za vaše uštede u poslovanju

Želite li osigurati uspješnu i mirnu budućnost tvrtke – vrijeme je da krenete s uštedama u poslovanju. Zahvaljujući kvalitetnim informacijama koje će vam računovodstveni servis dostaviti u pravo vrijeme – moći ćete donositi mudre poslovne odluke. Samim time, vaša će tvrtka rasti, zaposlenici će biti zadovoljni, a poslovanje bolje no ikada prije.

Trebate li računovodstveni servis koji će vam dostaviti prave informacije u pravo vrijeme – svakako nam se javite ovdje. Napravite zajedno s nama plan aktivnosti i ostvarite značajne uštede u poslovanju.

Previous Post
Newer Post